László Ferenc

László Ferenc

Egy otthonszigetelési program a nagykőrösi családokon is segítene

2023. február 05. - László Ferenc.hu

Magyarország energiafüggetlenségének egyik útja az energiatakarékosság. Ahhoz, hogy a háztartások érdemben tudják csökkenteni energiafelhasználásukat, valamint hogy a lakosságot meg tudjuk védeni az elszabadult energiaáraktól, a korszerűtlen lakóépületeket fel kell újítani.

pad03_masolata.jpg

Ezért az MSZP a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos program elindítását kezdeményezi. Az MSZP határozati javaslata arról szól, hogy a kormány indítson célzott, önerő nélküli felújítási támogatási programot, valamint kamatmentes hitellel támogatott szigetelési programot a Kádár-kockákra, családi és társasházakra, valamint panelépületekre.

Legyen egy Otthonfelújítási Alap, amely az ehhez szükséges állami és uniós forrásokat kezeli, megszervezi és összehangolja a kivitelezéseket! Tény, hogy a hazai lakások nagy része rossz állapotban van: 60 százalékukhoz a megépítésük óta hozzá sem nyúltak. A magyar családok jelentős része hiába szeretné energetikailag korszerűsíteni az otthonát, ha nincs rá pénze. Számukra a jelenlegi hitelkonstrukciók, illetve a jelentős önerőt igénylő szűkös kormányzati programok semmilyen segítséget nem jelentenek.

A határozati javaslat itt olvasható:

https://www.parlament.hu/irom42/02642/02642.pdf

László Ferenc
önkormányzati képviselő
az MSZP nagykőrösi elnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://laszloferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr6218041730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása