László Ferenc

László Ferenc

Kutyabőrbe varrt csecsemőt találtak Nagykőrösön?

2024. március 16. - László Ferenc.hu

Durva horrortörténet tartotta lázban Nagykőröst 1965 őszén.

A városban elterjedt pletyka szerint egy tehergépkocsi vezetője Kocsér felé tartott és az országúton egy döglött kutyát látott. A sofőr megállította a kocsit és félrehúzta a jószágot az árok szélére, majd tovább haladt. Kocséron megrakodott és visszaindult. Pontosan ugyanazon a helyen ismét azt látta, hogy a kutya újra az úton fekszik. Újra megállt, leszállt, hogy ismét lehúzza az útról, de most valami különös hang csapta meg a fülét: a kutya gyerekhangon sírt! Gyorsan cselekedett, felkapta a mozdulatlan állatot, betette a kocsiba és behajtott vele Nagykőrösre. A kórházban jöttek rá, hogy valaki a kutyabőrbe egy csecsemőt varrt! Szerencsére a sofőr segítségnyújtásának következtében a gyermek megmenekült.

A történetnek több változata forgott közszájon, a legtöbb eltérés az időpontban volt, de akadt olyan is, aki élő kutyával mesélte. 

dia36.jpg

Illusztráció: Nagykőrös c. diafilm. Magyar Diafilmgyártó Vállalat, 1960 

A sztori eljutott a Nagykőrösi Híradó újságíróihoz is, akik igyekeztek utánajárni az esetnek. Ahogy az 1965. november 21-i számban írták, a rendőrkapitányságon nem is hallottak a dologról, pedig ha valahol tudnának az esetről, a rendőrségen feltétlenül. A városi ügyészségen dr. Stirszky Sándor vezetőügyész ugyancsak arról nyilatkozott, hogy semmiféle értesítést nem kaptak. 

Igaz, hogy az eset 1965-ben történt, de Stirszky ügyész gondolatai ma is ugyanúgy megszívlelendőek a városi pletykákkal kapcsolatban:

„Valaki kitalálja, mindenki tesz hozzá, cifrázza, színesíti a történetet – ami a legtöbb esetben a legnagyobb képtelenség. De sok ember szívesen elhiszi és tovább adja – ahelyett, hogy egy kicsit gondolkodna. Miért kellett volna a csecsemőt kutyabőrbe varrni? Nincs a gyermekelhagyásnak ennél egyszerűbb módja? Miért tette ki az illető éppen pontosan az országútra a kutyabőrbe varrt gyereket? Hogy került a gyerek újra vissza az országútra? Lehetséges, hogy az országúton egész idő alatt, amíg az állítólagos gépkocsivezető rakodott Kocséron, nem lett volna forgalom? Csupa hirtelen feltett kérdés – amely világosan megmutatja a történet képtelenségét és valótlanságát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://laszloferenc.blog.hu/api/trackback/id/tr5018327957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása